Spelološka udruga Međimurje iz Čakovca ove će godine održati drugu školu speleologije, koja će se odvijati od 29. ožujka do 1 svibnja 2016. godine, na više lokacija, među kojima su spilja Veternica u Zagrebu, Ravna gora, Matešića peć i Kojina jama u Slunju, jama Pod debelom glavom kod Hrvatskog Blagaja. Sva teoretska predavanja održavat će se utorcima u klubu Prostor.

Nakon prošlogodišnje uspješno provedene speleološke škole, na kojoj je 9 polaznika steklo zvanje speleologa pripravnika, interes za ovom vrstom znanosti u obliku sporta znatno je populariziran u našem kraju, ali i šire, pa smo odlučili da svake godine provodimo ovu vrstu edukacije.

Na uvodnom predavanju će nas speleolog Ilija Jurak, voditelj škole, a ujedno i predsjednik Udruge upoznati s temama: pojam i povijest speleologije i speleološka organizacija u Hrvatskoj i svijetu , te kultura i etika u speleologiji.

Sve informacije o Speleološkoj udruzi Međimurje možete vidjeti na našoj web stranici, a zainteresirani polaznici mogu se prijaviti putem maila: speleomedjimurje@gmail.com ili telefonski na broj 095 919 0025.